مصرف زعفران در دوران بارداری

زعفران به عنوان یک ادویه در رژیم غذایی در منطقه آسیا و مدیترانه به مصرف می‌رسد.
متاسفانه اکثریت زنان در دوران بارداری شدیدا درگیر عوارض بارداری می‌شوند.
زعفران به عنوان یک تقویت کننده ی اشتها و کمک به هضم در زنان در دوران بارداری عمل می‌کند.
در خیلی از جوامع کشور ها زعفران و بارداری ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.
این مقاله به بررسی مصرف زعفران در بارداری می‌پردازد تا با دید باز به مصرف آن در این دوران حساس بپردازیم

فواید مصرف زعفران در بارداری

در دوران بارداری خلق و خوی خانم ها تغییر خواهد کرد و ممکن است افسرده شوند، زعفران به عنوان ضد افسردگی عمل می‌کند و به بهبود خلق و خوی بانوان کمک می‌کند.
در این دوران ممکن است دچار فشار خون بالا شوند، زعفران به کاهش فشار خون کمک می‌کند.
در این برهه زمانی ممکن است دچار تهوع و سر گیجه شوند که استفاده از چای زعفران این علائم را از بین می‌برد.

رفع اختلالات خواب، پوستی و الرژی ها در دوران بارداری

خانم ها معمولا در این‌ دوران دچار اختلالاتی در خواب می‌شوند. مصرف چای زعفران خواب را تقویت می‌کند و به علت خواص آرام بخشی که دارد، منجر به ایجاد آرامش در آن ها می‌شود.
به علت نوسانات هورمونی خانم ها در این دوران ممکن است دچار مشکلات پوستی شوند، مصرف زعفران در بارداری از ایجاد مشکلات پوستی در خانم های باردار جلوگیری می‌کند.
خانم های باردار به آلرژی و عفونت بیشتر حساس می‌شوند که این به خاطر مصونیت سیستم ایمنی است.
استفاده از زعفران به همراه شیر حساسیت و الرژِی را کاهش می‌دهد، هم‌چنین اگر تب داشته باشند استفاده از زعفران منجر به کاهش دمای بدن می‌شود.

هورمون ها مسئول ایجاد لثه در دوران بارداری هستند.‌
مسواک زدن در این دوران ممکن است با درد همراه باشد.
می‌توان زعفران را به صورت پودر درآورده و استفاده کرد.
این می‌تواند درد و حساسیت را کاهش دهد و این امکان را دهد که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنیم.

عناصر مفید موجود در زعفران در دوران بارداری

زعفران غنی از پتاسیم است. پتاسیم از کلیه و قلب محافظت می‌کند.
مطالعات نشان داده است افرادی که از غذاهای حاوی پتاسیم استفاده می‌کنند بافت عضلانی را کاهش و تراکم استخوان را افزایش می‌دهند.
زنان باردار در خطر کمبود کلسیم در بدن و استخوان ها هستند که منجر به کاهش تراکم، ضعیف و شکننده شدن استخوان می‌شود.
هم چنین از دست دادن کلسیم موجب پوسیدگی دندان ها می‌شود.
با مصرف زعفران در بارداری می‌توان سلامتی استخوان ها و دندان های خود را در این دوران تضمین کنید.
زعفران هم‌چنین غنی از نیاسین، تیامین، اسیدفولیک، ریبوفلاوین و ویتامین A و C است.

عوارض جانبی مصرف زعفران در دوران بارداری

همان گونه که زعفران برای مادران باردار دارای فواید بسیاری می‌باشد، دارای عوارض جانبی نیز هست.

برخی از عوارض جانبی مصرف زعفران در دوران بارداری عبارت‌اند از:

سقط جنین:

زعفران‌ می‌تواند انقباضات رحمی ایجاد کند و گرمای بدن را افزایش دهد که منحر به سقط جنین می‌شود.
بنابراین قبل از مصرف زعفران از متخصص زنان و زایمان مشورت بگیرید.
معمولا در طول سه ماهه دوم می‌توانید زعفران را بدون‌ نگرانی در مورد سقط جنین‌ مصرف کنید.

حساسیت:

برخی از خانم ها پس از مصرف زعفران در بارداری دچار اضطراب، حالت تهوع، خشکی دهان و سر درد می‌شوند.
اگر جزء این دسته از افراد هستید برای جلوگیری از بروز این مشکلات بهتر است از زعفران دوری کنید.

استفراغ:

استفراغ علاوه بر اینکه موجب ناراحتی و آسیب به شما می‌شود، نوزادتان را نیز از مواد مغذی حیاتی محروم‌ می‌کند.
اگر این اثر جانبی ناخوشایند را تجربه کرده‌اید برای مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف زعفران در بارداری می‌تواند منجر به عوارض جانبی جدی شود که به مداخله پزشکی نیاز دارد.

برخی از اثرات نامطلوب زعفران عبارت‌اند از:

  • خون در ادرار یا مدفوع
  • خونریزی از بینی و لب
  • سرماخوردگی و از دست دادن تعادل
  • زردی

توصیه:

در این دوران مصرف بیش از ۷ گرم‌ زعفران در روز  می‌تواند برای کودک شما خطرناک باشد.

نکاتی درمورد مصرف زعفران در طول بارداری :

با دکتر خود مشورت کنید:

در دوران بارداری باید با متخصص زنان و زایمان دائما در ارتباط باشید.
بنابراین اگر پزشک شما مصرف زعفران در بارداری را برای شما خطرناک بداند باید از مصرف آن‌ اجتناب کنید.