درمان انواع سرطان با زعفران

زعفران یکی از ادویه های بسیار ارزشمند است که از زمان باستان برای رنگ، طعم‌ و خواص دارویی آن شناخته شده است و آنتی اکسیدان موجود در آن موجب می شود که این گیاه خواص درمان سرطان هم دارا باشد.
از زمانی که مطالعات خود را در مورد زعفران شروع کردیم هر روز به نکته های جالب و شگفت انگیز آن بیشتر پی می‌بریم. در این مقاله می‌خواهیم به موضوع پیشگیری و درمان سرطان با زعفران بپردازیم و ببینیم که آیا واقعاً زعفران در پیشگیری و درمان بیماری ها نقش دارد یا خیر؟

خواص ضد سرطانی زعفران

زعفران دارای عطر و طعم متمایز است و یک عنصر ارزشمند در بسیاری از غذاهای ایرانی و غذاهای ملل است.

  • زعفران بدن انسان را در مقابل مواردی مثل استرس، سرطان و عفونت ناشی از اکسیدان کمک می‌کند.
  • اجزای فعال زعفران در بسیاری از داروهای سنتی به عنوان آنتی اکسیدان، ضد تشنج، ضد عفونی کننده و ضد افسردگی استفاده می شودـ
  • زعفران یک منبع آلی از مواد معدنی از جمله: پتاسیم، آهن، منگنز، مس، کلسیم، سلنیوم، روی و منیزیم‌ است.
  • پتاسیم به کنترل قلب و فشار خون کمک میکند.
  • وجود آهن برای تولید گلبول های قرمز ضروری است.
  • منگنز و مس به عنوان عوامل همکار برای آنزیم آنتی اکسیدان مورد استفاده قرار می گیرند.
  • کلسیم موحب استحکام دندان ها و استخوان ها می‌شود.
  • وجود سلنیوم برای حفظ سلامتی ضروری است.
  • روی موجب تقویت سیستم ایمنی و بهبود زخم‌ می‌شود.
  • منیزیم به تنظیم دمای بدن و سم زدایی کمک میکند.
  • زعفران غنی از ویتامین هایی از جمله ویتامین A، فولیک اسید، ریبو فلاوین، نیاسین و ویتامین c است.

درمان سرطان با زعفران

پبشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها با استفاده از مواد غذایی حاوی سبزیجات و ادویه جات با توجه به هزینه کم و حاشیه ایمنی گسترده اهمیت فراوانی یافته است. زعفران‌ غنی از کاروتنوئید است، کارو تنوئیدها در رژیم غذایی اثرات ضدتوموری قوی دارند و از سمیت جلوگیری می کنند.

زعفران در آزمایشات بالینی به عنوان عامل پیشگیری کننده و درمان انواع سرطان استفاده می شود.

۱- سرطان معده

سرطان های دستگاه گوارش به ۲۰ درصد از همه ی سرطان‌ های حادثه در ایالات متحده مربوط می شود.
آب زعفران مانع پیشرفت این بیماری می شود.

۲- سرطان روده بزرگ

سرطان روده بزرگ یا کولورکتال سومین سرطان شایع در غرب است. زعفران به طور قابل توجهی باعث مهار رشد سلول های سرطانی کولورکتال می شود؛ در حالی که بر سلول های طبیعی اثر نمی گذارد.

۳- سرطان کبد

کارسینوما یا HCC یکی از رایج ترین شکل های اولیه سرطان کبد می باشد، کارسینوم سلول های خونی (HCC) پنجمین سرطان شایع است و سومین علت مرگ و میر می باشد.
زعفران یک اثر مهم شیمی درمانی علیه این بیماری به علت مهار تکثیر سلولی دارد و با سرکوب پاسخ التهابی از کبد محافظت می کند.

۴- سرطان پروستات

تنها پیشگیری می تواند میزان بروز عوارض جانبی درمان و مرگ و میر را کاهش دهد.
زعفران فعالیت ضد انعقادی در سلول های بدخیم دارد و باعث کاهش تکثیر سلولی می شود.

۵- سرطان پوست

بروز سرطان پوست در سراسر جهان افزایش یافته است.
تزریق آبی زعفران مانع پیشرفت این نوع بیماری می شود.

۶- سرطان ریه

زعفران علاوه بر کروسین و سافرانال حاوی کروستین می باشد که نقش مهی در پیشگیری سرطان ریه دارد.
زعفران به دلیل وابستگی به غلظت و زمان می تواند باعث زنده ماندن سلول‌ها در سلول های بدخیم شود و به عنوان عامل شیمی درمانی در درمان این بیماری قرار گیرد.

۷- سرطان سینه

بیماری فوق متاسفاه امروزه یکی از شایع ترین سرطان ها در بین زنان است. شرایط درمان فعلی مانند جراحی، پرتو درمانی و شیمی درمانی به اندازه کافی موفق نبوده است.
مطالعات نشان داده شده است که زعفران باعث تشکیل رگ های جدید خونی در سلول های سرطانی سینه و بهبودی اثرات پرتو درمانی می شود.‌

تاثیرات زعفران بر روی دستگاه عصبی

  • زعفران اثرات جادویی قوی بر روی فعالیت های ذهنی، روانی و الهام بخش دارد.
  • طعم خوش زعفران می تواند به تمرکز ذهن و بهبود تمرکز کمک کند.
  • زعفران موجب تقویت قدرت روحی و تولید انرژی می شود.
  • در سنت هندی، زعفران با چوب خردل دارچین مخلوط شده و به منظور آرام کردن اعصاب و ایجاد آرامش روی پیشانی قرار می گیرد.
  • زعفران باعث کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی و احساس افسردگی می شود و به شما این امکان را می دهد تا مفاهیم عمیق و مبهم را یاد بگیرید و منجر به سلامت خلق و خوی می شود.
  • زعفران خواص ضد تشنج و ضد افسردگی دارد.
  • استفاده از زعفران در رژیم غذایی به جذب مواد مغذی کمک می کند.

تاثیرات چای زعفران بر روی روده و دستگاه گوارش

چای زعفران منجر به ایجاد آرامش می شود و به ایجاد فعالیت بهتر و منظم بدن کمک می‌کند هم چنین موجب جلوگیری از جمع آوری گاز در روده و ضدعفونی کردن روده می‌شود. در مفالات قبلی طرز تهیه چای زعفران را آموزش دادیم و از خواص و نکات استفاده آن صحبت کردیم.

مصرف زعفران در دوران بارداری

زعفران به عنوان یک ادویه در رژیم غذایی در منطقه آسیا و مدیترانه به مصرف می‌رسد.
متاسفانه اکثریت زنان در دوران بارداری شدیدا درگیر عوارض بارداری می‌شوند.
زعفران به عنوان یک تقویت کننده ی اشتها و کمک به هضم در زنان در دوران بارداری عمل می‌کند.
در خیلی از جوامع کشور ها زعفران و بارداری ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.
این مقاله به بررسی مصرف زعفران در بارداری می‌پردازد تا با دید باز به مصرف آن در این دوران حساس بپردازیم

فواید مصرف زعفران در بارداری

در دوران بارداری خلق و خوی خانم ها تغییر خواهد کرد و ممکن است افسرده شوند، زعفران به عنوان ضد افسردگی عمل می‌کند و به بهبود خلق و خوی بانوان کمک می‌کند.
در این دوران ممکن است دچار فشار خون بالا شوند، زعفران به کاهش فشار خون کمک می‌کند.
در این برهه زمانی ممکن است دچار تهوع و سر گیجه شوند که استفاده از چای زعفران این علائم را از بین می‌برد.

رفع اختلالات خواب، پوستی و الرژی ها در دوران بارداری

خانم ها معمولا در این‌ دوران دچار اختلالاتی در خواب می‌شوند. مصرف چای زعفران خواب را تقویت می‌کند و به علت خواص آرام بخشی که دارد، منجر به ایجاد آرامش در آن ها می‌شود.
به علت نوسانات هورمونی خانم ها در این دوران ممکن است دچار مشکلات پوستی شوند، مصرف زعفران در بارداری از ایجاد مشکلات پوستی در خانم های باردار جلوگیری می‌کند.
خانم های باردار به آلرژی و عفونت بیشتر حساس می‌شوند که این به خاطر مصونیت سیستم ایمنی است.
استفاده از زعفران به همراه شیر حساسیت و الرژِی را کاهش می‌دهد، هم‌چنین اگر تب داشته باشند استفاده از زعفران منجر به کاهش دمای بدن می‌شود.

هورمون ها مسئول ایجاد لثه در دوران بارداری هستند.‌
مسواک زدن در این دوران ممکن است با درد همراه باشد.
می‌توان زعفران را به صورت پودر درآورده و استفاده کرد.
این می‌تواند درد و حساسیت را کاهش دهد و این امکان را دهد که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنیم.

عناصر مفید موجود در زعفران در دوران بارداری

زعفران غنی از پتاسیم است. پتاسیم از کلیه و قلب محافظت می‌کند.
مطالعات نشان داده است افرادی که از غذاهای حاوی پتاسیم استفاده می‌کنند بافت عضلانی را کاهش و تراکم استخوان را افزایش می‌دهند.
زنان باردار در خطر کمبود کلسیم در بدن و استخوان ها هستند که منجر به کاهش تراکم، ضعیف و شکننده شدن استخوان می‌شود.
هم چنین از دست دادن کلسیم موجب پوسیدگی دندان ها می‌شود.
با مصرف زعفران در بارداری می‌توان سلامتی استخوان ها و دندان های خود را در این دوران تضمین کنید.
زعفران هم‌چنین غنی از نیاسین، تیامین، اسیدفولیک، ریبوفلاوین و ویتامین A و C است.

عوارض جانبی مصرف زعفران در دوران بارداری

همان گونه که زعفران برای مادران باردار دارای فواید بسیاری می‌باشد، دارای عوارض جانبی نیز هست.

برخی از عوارض جانبی مصرف زعفران در دوران بارداری عبارت‌اند از:

سقط جنین:

زعفران‌ می‌تواند انقباضات رحمی ایجاد کند و گرمای بدن را افزایش دهد که منحر به سقط جنین می‌شود.
بنابراین قبل از مصرف زعفران از متخصص زنان و زایمان مشورت بگیرید.
معمولا در طول سه ماهه دوم می‌توانید زعفران را بدون‌ نگرانی در مورد سقط جنین‌ مصرف کنید.

حساسیت:

برخی از خانم ها پس از مصرف زعفران در بارداری دچار اضطراب، حالت تهوع، خشکی دهان و سر درد می‌شوند.
اگر جزء این دسته از افراد هستید برای جلوگیری از بروز این مشکلات بهتر است از زعفران دوری کنید.

استفراغ:

استفراغ علاوه بر اینکه موجب ناراحتی و آسیب به شما می‌شود، نوزادتان را نیز از مواد مغذی حیاتی محروم‌ می‌کند.
اگر این اثر جانبی ناخوشایند را تجربه کرده‌اید برای مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف زعفران در بارداری می‌تواند منجر به عوارض جانبی جدی شود که به مداخله پزشکی نیاز دارد.

برخی از اثرات نامطلوب زعفران عبارت‌اند از:

  • خون در ادرار یا مدفوع
  • خونریزی از بینی و لب
  • سرماخوردگی و از دست دادن تعادل
  • زردی

توصیه:

در این دوران مصرف بیش از ۷ گرم‌ زعفران در روز  می‌تواند برای کودک شما خطرناک باشد.

نکاتی درمورد مصرف زعفران در طول بارداری :

با دکتر خود مشورت کنید:

در دوران بارداری باید با متخصص زنان و زایمان دائما در ارتباط باشید.
بنابراین اگر پزشک شما مصرف زعفران در بارداری را برای شما خطرناک بداند باید از مصرف آن‌ اجتناب کنید.

گل زعفران از نظر درمانی و خوراکی

استفاده از زعفران به سال ها پیش بازمی‌گردد. گلبرگ های بنفش زعفران سرشار از مواد موردنیاز بدن هستند و انواع مواد معدنی را در خود جای داده‌اند. چین یکی از طرفداران بزرگ گلبرگ های زعفران است زیرا خاصیت زعفران را نهفته در گلبرگ آن می‌داند.

دم کرده گلبرگ زعفران بسیاری از امراض را رفع می‌کند. گلبرگ های این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان هستند که از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت می‌کنند. تا امروز گلبرگ ها دور ریخته می‌شدند اما در تکنولوژی جدید از گلبرگ زعفران در بسیاری از صنایع استفاده می‌کنند. باید دانست خواص گلبرگ زعفران به اندازه کلاله های آن است. گلبرگ های بنفش زعفران خاصیت دارویی و بهداشتی دارند. بهره دیگر گل زعفران در صنعت رنگرزی برای فرش و لباس است. در صنعت غذایی گلبرگ ها را به‌عنوان رنگ خوراکی استفاده می‌کنند. با شناخت خواص گلبرگ زعفران، صادرات این گیاه رونق بیشتری پیدا کرده است.

گل زعفران در صنایع دارویی

۱- کاهش فشارخون: گلبرک زعفران به دلیل داشتن آنتوسیانین خاصیتی آرامش بخش و کاهنده فشارخون دارد. این ماده دارویی در رنگدانه گلبرگ ها نهفته است. عصاره آبی و اتانولی گلبرگ زعفران انقباضات و فشار خون را کاهش می‌هد.

۲- درمان افسردگی: عصاره اتانول در بدن فعالیت ضدافسردگی انجام می‌دهد. مولکول های فعال گلبرگ ها را ترکیبات فنولی تشکیل می‌دهند. فلانوئید و آنتوسیانین دو ماده فنولی هستند. آنتوسیانین کاهش درد و شادی آوری خوانده می‌شود که در درمان افسردگی تاثیر دارد.

۳- بیماری های قلبی: گل زعفران خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. مواد سرشار از آنتی اکسیدان در حفظ سلامت قلب مفید هستند. گلبرگ های گونه کروکوس که زعفران در این گروه قرار می‌گیرد از ترکیبات گلیکوزیدی، فلانوئیدی و آنتوسانین بهره می‌برند. این ترکیبات دارای خاصیت ضد اکسیدان هستند. دیگر خواص گلبرگ زغفران آنتی رادیکال بودن آن است که بدن و قلب را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می‌کند.

۴- سرطان: گل زعفران منبعی از ترکیبان فانکشنال و ضد رادیکال به شمار می‌رود که خاصیت ضدسرطانی دارد. آنتوسیانین ها که زیرگروهی از فلانوئیدها هستند مسئولیت ایجاد رنگ دهی بنفش، قرمز و آبی به گل و میوه ها را دارند. این ماده بسیار ارزشمند به دلیل تاثیر بر آنتی اکسیدان ها خاصیت ضدالتهاب و سرطان ایجاد می‌کند. یکی از خواص گلبرگ زعفران درمان سرطان کبد است.

۵- جلوگیری از نابینایی: از دیگر خواص گلبرگ زعفران می‌توان به بهبود دید چشم، جلوگیری از پیری زودرس و افزایش ایمنی بدن اشاره کرد.

۶- تسهیل در قاعدگی: دم کرده گل زعفران در تنظیم روند قاعدگی نقش موثری دارند.

گلبرگ زعفران به عنوان رنگ دهنده طبیعی

باتوجه به تحقیقاتی که بر نوع و میزان آنتوسیانین گلبرگ زعفران انجام شده است، از این منبع ارزشمند مقدار زیادی رنگ طبیعی و خوراکی استخراج می‌گردد. رنگ خوراکی گل زعفران می‌تواند جایگزین مواد قرمز سنتزی باشد که عوارض جانبی دارند.حتما بخوانید:   زعفران و سلامتی چگونه با هم رابطه مستقیم دارند

رنگ طبیعی استخراج شده از گلبرگ زعفران از تنگ شدن عروق می‌کاهد. از گل زعفران می‌توان رنگ تولیدشده‌ای به صورت پودر یا مایع تهیه نمود. از رنگ زعفران در تهیه غذا، ژله، دسر، بستنی و نوشابه استفاده می‌کنند. گلبرگ های زعفران خواصی مشابه سایر قسمت ها دارند اما به دلیل پایین بودن سطح اطلاعات عمومی و کاربرد کم آن ها از قیمت پایینی برخوردار هستند. در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی تحقیقات گسترده‌ای بر کمی و کیفی مواد موجود در گلبرگ زعفران انجام شده است. طبق تحقیقات از این منبع ارزشمند می‌توان به‌عنوان باکیفیت ترین رنگ خوراکی استفاده نمود.

عرق گلبرگ های زعفران

از هر کیلو زعفران حدود هفت لیتر عرق به دست می‌آید. گلبرگ های خشک شده زعفران را می‌توان برای عرق گیری استفاده نمود. عرق گل زعفران خاصیت نشاط آوری، کاهش فشارهای عصبی آنی، ضدافسردگی و تقویت حافظه و مغز را دارد. سالانه حدود ۳۰هزار تن گل زعفران در ایران تولید می‌شود که تنها از کلاله های آن بهره گرفته می‌شود.

دمنوش گلبرگ زعفران

یکی از کاربردهای مهم زعفران بهره بردن از  گل زعفران است. دم کرده گلبرگ های زعفران خواصی همچون کلاله های آن را دارند. برای تهیه دمنوش گلبرگ این گیاه می‌توان مقداری کافی از گلبرگ را در یک ظرف ریخته و به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت غیرمستقیم قرار داد. این نوشیدنی پس از سرشدن قابل استفاده است.

مربای گل زعفران

گلبرگ های خوش رنگ و مغذی زعفران در سفره های ایرانی جایگاه بالایی دارند. از این گل زعفران منحصر به فرد برای تهیه مربا استفاده می‌شود. گلبرگ های زعفران مزه خاصی به مربا می‌دهد. برای طعم دهندگی بهتر می‌توان گلبرگ ها را همراه با زعفران دم کرده استفاده نمود. رنگ و بوی مربای گلبرگ زعفران زبانزد است. شربت زعفران نیز یکی از خوراکی های بی نظیر بهره گرفته شده از زعفران است که طعم مربا را به خوبی تغییر می‌دهد. هم اکنون این مربا درحال آماده سازی برای رسیدن به تولیدانبوه است.  برای تهیه زعفران می‌توان از  خرید اینترنتی زعفران وب‌سایت زعفران.نت استفاده کرد.

گل زعفران که خواصی بی‌نظیر دارد امروزه درتولید رنگ های خوراکی استفاده می‌شوند. گلبرگ زعفران دارای خاصیت ضدآنتی اکسیدان، ضد سرطان، کاهنده فشارخون و درمانگر افسردگی است. خواص گلبرگ زعفران مشابه با سایر قسمت های آن است از این رو می‌توان آن را جایگزین خوبی برای ادویه زعفران دانست. رنگ خوراکی در دو نوع پودری و مایع ارائه می‌شود. استفاده دیگر گل زعفران در صنایع بهداشتی و مراقبت از پوست است. گلبرگ زعفران به دلیل ناشناخته بودن خواص آن، قیمت پایین تری نسبت به کلاله دارد.

درباره زعفران بیشتر بدانید؟

زعفران یکی از گرانترین ادویه های شناخته شده است. این ادویه معروف و ارزشمند جز دسته گیاهانی است که به گرم فروخته می شود. برای به دست آوردن یک کیلوگرم زعفران خشک‌شده، حدود ۰۰۰ /۱۱۰ تا ۰۰۰ /۱۷۰ هزار گل زعفران مورد نیاز است. البته نوع خاک و زمان برداشت گلهای زعفران تاثیر بسیاری روی این ادویه ی جادویی دارد. زعفران به دلیل تقاضای بالا و تولید محدود یکی از گران‌ترین ادویه در جهان شده‌است.

چرا زعفران ایرانی؟

ایران می‌تواند به عنوان مهد کشت زعفران در نظر گرفته شود. تقریبا ۹۰ درصد زعفران در ایران تولید می‌شود. حتی بسیاری از زعفران ها که با برچسب کشورهای دیگر توزیع شده‌اند از ایران هستند. قدمت کاشت این گیاه در ایران به ۳۰۰۰ سال پیش باز می‌گردد و هنوز قدرت خود را دارد. زعفران به عنوان طلای قرمز کویر شناخته می‌شود زیرا منشا آن صحراهای ایران است. حتی بر خلاف این واقعیت که بسیاری بر این باورند که کلمه زعفران از نام عربی سرچشمه می‌گیرد، ایران منشا آن است و بیشتر منابع عربی به منابع ایرانی اشاره کرده‌اند.

انواع زعفران :

  • زعفران سرگل
  • زعفران نگین
  • زعفران پوشال
  • زعفران دسته یا دختر پیچ
  • خامه‌ی زعفران

زعفران سرگل

زعفران سرگل رایج‌ترین نمونه زعفران است و اغلب مشتریان این نمونه از زعفران را بیشتر می‌شناسند. در این نمونه از قسمت زردی زعفران یا ریشه آن خبری نیست و  و فقط قسمت رشته بریده زعفران یا کلاله آن به صورت جدا جدا و تمیز وجود دارد.

زعفران سرگل با نام های دیگری چون سر قلم، سر ریشه و ممتاز هم شناخته می‌شود و در خارج از کشور هم به عنوان All-Red (کاملا قرمز) شناخته می‌شود که زعفران ممتاز مقداری خامه هم به همراه دارد؛ نهایتا اینکه در بین انواع زعفران، سرگل بیشتر از بقیه مصرف دارد.

زعفران نگین

وقتی به میزان خامه این زعفران در مقایسه با زعفران پوشال معمولی نگاهی می‌اندازیم، می‌بینیم که شباهت‌های زیادی به آن دارد ولی از نظر ضخامت، پوشال معمولی ظریف‌تر است.

در میان انواع زعفران، این مدل هم خاصیت رنگ دهی فوق العاده بالایی دارد، هم چنین بسیار معطر است، و از نظر ظاهری، زعفران نگین بسیار حجیم و زیبا است.

زعفران پوشال

در مقایسه با انواع زعفران مثل سرگل این محصول مقداری زردی به همراه دارد و درصد بیشتری از این محصول را کلاله قرمز رنگی تشکیل می‌دهد و فقط درحدود ۲ الی ۳ میلی‌متر، خامه دارد. در مقایسه با انواع زعفران ها مثل دسته این محصول بخاطر وجود داشتن کلاله، رنگ دهی بالاتری هم دارد. بخاطر ترکیب مقداری از خامه با کلاله در این محصول، مشتریان هم اعتماد بیشتری هم به این محصول برای اصل بودن آن دارند. این محصول درجات مختلفی از ۱ تا ۳ دارد.

زعفران دسته یا دخترپیچ

در بسته بندی این محصول از تمامی رشته زرد زعفران یا فلامیت آن استفاده می‌کنند. اگر به تصویر پایین نگاهی بیندازید، کلاله های قرمز رنگ را به همراه خامه زرد مشاهده می‌کنید. در میان انواع زعفران، از این محصول به عنوان اصلی‌ترین نوع آن یاد می‌شود چرا که تمامی یک رشته زعفران در این محصول وجود دارند و در کنار هم آن‌ها را خشک کرده‌اند.

برای مرتب سازی این ترکیب، آن‌ها را به صورت یک سویه و یا دو سویه بر روی هم قرار می‌دهند و سپس به وسیله نخ آن‌ها را دسته پیچ کرده‌اند. بخش زرد رنگ آن حدودا ۳ الی ۵ میلی‌متر یا ۲۵ تا ۳۰ درصد محصول را تشکیل می‌دهد و بخش قرمز آن می‌تواند بلندتر و یا کوتاه‌تر از خامه آن باشد و باید بین ۷۰ تا ۷۵ درصد باشد.

برای دسته بندی به صورت یک سویه باید کلاله‌ها جدا روی هم قرار بگیرند و خامه‌ها نیز جدا، و در دسته بندی دوسویه نیز کلاله‌ها در دو طرف محصول هستند و خامه‌ها را وسط آن‌ها قرار می‌دهند.

احتمالا بدانید که دسته بندی دوسویه مشتری بیشتری را هم به خود جلب می‌کند، چرا که رنگ قرمز آن عیان‌تر است. این محصول با نام‌های متفاوتی مثل زعفران دخترپیچ هم شناخته می‌شود.

این زعفران در سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان زعفران درجه ۴ شناخته می‌شود و در خارج کشور به عنوان Bunch (دسته ای) یا Red & White شناخته می‌شود.

نهایتا اینکه این نمونه، از رنگ دهی پایین‌تری به نسبت انواع زعفران برخوردار است و حتی برای اندازه گیری فاکتور عطر دهی آن هم به خاطر این‌که به نسبت انواع زعفران از کلاله کمتری برخوردار است، پس میزان عطردهی کمتری هم دارد.

زعفران خامه

بهتر است بدانید که یکی از انواع زعفران که شامل دسته بندی آن نمی‌شود، زعفران سفید یا خامه است که هیچ قسمت کلاله‌ای ندارد و به عنوان ماده کنج زعفران نام برده می‌شود